::: Cambridge öğrencilerimizle buluşun

Öğrencilerimizle buluşun

  • Phey Feng Lo
  • Adetoloani Olawumi Grace Oyefara
  • Chen Xu
  • Engin Tujumet
  • Fangqi Yang
  • Jie Xing Teoh
  • Jing Xie
  • Kanayo Samuel Eka
  • Karolina Tatarenkova
  • Ka Yi Wong
  • Lai Hing Chan
  • Nima Sayyah
  • Ping Lin
  • Puteri Farhana Fairuz Mohd Ismail
  • Raymond Jonathan Rueben
  • Chi-Kun Wong
  • Nurlan Yesserkep
  • Ying Zou
Jie Xing Teoh

Jie Xing Teoh

Jie Xing Teoh, Malezya'dan
Bilim temel düzey öğrencisi


"Akademik hayatımın büyük bir kısmı Malezya’da geri kalan kısmı ise Avusturalya’da geçti. Açıkça söylemek gerekirse lise eğitimimin son yılları pek de hoş geçmedi. Başarı grafiği yükselmekte  olan bir öğrenci olarak gerekli desteği alamadığımdan sene sonunda aldığım sonuçlar da pek iç açıcı değildi. Şans eseri ideallerimi gerçekleştirebilmek için bana ikinci bir şans tanındı ve şu anda eczacı olabilmek için çalışmalarıma devam etmekteyim.

Bunun için çevremi değiştirmem gerektiğini düşündüm. Buna göre en iyi olanakları sunacak ilke olarak Birleşik Krallığı düşündüm. Diğerlerine kıyasla Bellerbys’in sunduğu hazırlık bölümleri çok daha başarılı görünüyordu. Bunun başlıca sebeplerinden biri hızlandırılmış programın oluşu ve böylece zamanın kullanımının maksimize edilmesi gereksiz içeriklerin programa elenme olasılığının minimalize edilmesidir.

Ayrıca Bellerbys hazırlık okulları Birleşik Krallıktaki birçok prestijli üniversite tarafından da kabul edilmektedir. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında Bellerbys’in beni amaçlarım bir adım daha yakınlaştırmakta doğru bir tercih olduğu daha net bir şekilde görülebilmekte. Daha sonrasında ise Londra ile Cambridge arasında bir tercih yapmam söz konusu idi. Babamın iş ortağının tavsiyesini göz önüne alarak Cambridge’in öğrenciler üzerinde motive edici etkisi sakin ancak canlı bir kent oluşunu dikte alarak burada olmaya karar verdim.

Cambridege’te daha önceden bulunmuş birçok kişiyle konuşmama rağmen yine de şüphelerim vardı, arkadaş bulabilecek miydim? Zamanım nasıl geçecekti? Malezya’dan ayrılırken buradaki eğitimime dair aklımda hiçbir öngörü yoktu ve her şeyin olabileceği düşüncesi ile Birleşik Krallığa geldim. Gelir gelmez buranın hayatına uyum sağladım ve çok kıs bir sürede çok sayıda arkadaş edindim. Sonuç olarak varabileceğim nokta Birleşik Krallığın daha sonra sürdüreceğiniz bağımsız hayatın ilk basamağı olacağıdır."